DV Candles

DV, Dirk Volkers, mijn lieve papa!
Ter ere van hem ben ik begonnen met het maken van kaarsen. Deze werden in eerste instantie gemaakt van de restanten die ik overhield van de kaarsen die voor hem zijn aangestoken.

Ik, Monique Volkers, de jongste van het gezin heeft het ondernemersbloed van hem gekregen. En sinds 2022 eigenaar van het bedrijf DV Candles 🤍
Samen met mijn vriend Ricardo maken we de kaarsen in onze eigen kaarsen'fabriek' die we in de garage hebben gemaakt.
En mijn lieve mama is vaak aanwezig bij de markten.

 

𝒮𝒽𝒾𝓃𝑒 𝒶 𝓁𝒾𝑔𝒽𝓉 𝒻𝑜𝓇 𝓈𝑜𝓂𝑒𝑜𝓃𝑒! 🕯


Mijn kaarsen

De style kaarsen maak ik van koolzaadwas. Deze was komt van de koolzaadplant, de prachtige gele bloemen die u in het voorjaar altijd ziet en druk wordt bezocht door bijen.
Door het vocht uit de olie te halen en dit te laten verharden ontstaat er was.

Koolzaadwas is een milieuvriendelijk alternatief voor de bekendere sojawas. Sojawas komt namelijk uit Amerika en koolzaadwas uit Europa. Door de verminderde route die het af moet leggen om bij de afnemer te komen dus een stuk milieuvriendelijker! Tevens is koolzaadwas ook vegan.

Tevens bevat koolzaadwas minder roet wat goed te verdragen is voor mensen met luchtwegproblemen. Überhaupt staat parafine (aardolieproduct) er bekend om naast roet ook benzeen, zink en lood te bevatten. Een ongezonde combinatie die je liever niet wilt inademen.

Koolzaadwas is dus een perfect product voor het maken van deze prachtige kaarsen! 

Zelfgemaakte kaarsen Sneek